Елексир за небцето: Конфитюр от круши, пелин, орехи и мед


Елексир за небцето: Конфитюр от круши, пелин, орехи и мед
Снимка: istockphoto.com

Необходими продукти:

1 к круши

200 м вино "Пелин"

100 мл вода

10 с.л. боров мед

200 г орехи

щипка сол

Вижте още: Солени мъфини, в които ще се влюби цялото семейство

Начин на приготвяне:

Запичаме орехите със солта на сух тиган до златист цвят. Добавяме обелените и нарязани на кубчета круши и пелина, оставяме алкохола да изври, а крушите да се сготвят.

Прибавяме водата, меда и оставяме, докато течността се сгъсти достатъчно. Щом конфитюрът изстине, сервираме веднага или го съхраняваме в буркан в хладилника.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама