-
Има някои неща, които са създадени едно за друго. Това важи с пълна сила за червеното вино и шоколада, затова днес ще ви представим един чудесен десерт с тях.
Необходими продукти:
200 грама натурален шоколад, натрошен на едро
170 грама масло
250 мл вино Каберне Совиньон
250 грама захар
75 грама кафява пудра захар
130 грама бяло брашно
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилия
2 супени лъжици нес кафе, разтворено с 1 чаена лъжичка вряла вода
1 чаена лъжица какао
Начин на приготвяне:
Загрейте печката на 170 градуса.
Разтворете на водна баня шоколада и маслото.
Свалете от котлона и смесете с виното, след което захарта, брашното, яйцата, ванилията и кафето. Разбъркайте много добре, след което пресипете в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печете 30-40 минути, докато се получи светло кафява коричка. Пробвайте с клечка за зъби дали е готово.
Извадете и оставете да се охлади, след което поръсете отгоре какаото.