Бюрек с кайма


Бюрек с кайма
Снимка: vkusnoteka.bg

Хрупкаво тесто с ароматна плънка от кайма и подправки.

Необходими продукти:

4 ч.ч. брашно (520 г)

1 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. сол

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

250 г кайма

1 глава лук

1 голяма скилидка чесън

30 мл. зехтин

1/2 ч.л. чубрица

1 ч.л. червен пипер

връзка пресен магданоз

черен пипер

сол

1 жълтък

сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в малко зехтин и вода до омекване. Добавете каймата и подправките и разбъркайте. Накрая сложете и ситно нарязан магданоз.

Охладете каймата.

Загрейте фурната на 180 градуса.

В купа пресейте брашното. Направете кладенче и добавете бакпулвер, сол, олио и кисело мляко.

Разбъркайте с лъжица и прехвърлете на набрашнен плот. Омесете меко тесто.

Откъснете топче с големината на орех и го сплескайте с ръце, така че да получите кръг. Сложете от плънката в средата и прехлупете.

Притиснете с малка виличка краищата, така че да се запечатат.

Сложете го в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с жълтък и поръсете със сусам. По същия начин оформете и останалите.

Печете на 180 градуса, докато добият златист загар и се изпекат отдолу и отгоре, около 34-35 минути.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама