Тези слепени сладки са неустоими на вкус и се приготвят бързо и лесно. На външен вид не представляват нищо грандиозно, но изглеждат елегантно и запленяват със своята крехкост и ненатрапчива сладост.
Необходими продукти:
300 гр брашно
225 гр масло (стайна температура)
100 гр захар
1 яйце
1 ч.л. ром
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилова есенция
¼ ч.л. сол
Продукти за крема:
200 гр маскарпоне
75 гр пудра захар
50 мл сладкарска сметана
1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Сложете в купа мекото масло. Добавете захарта и разбъркайте с миксер. Сипете ванилията, рома и яйцето. Разбъркайте. Сипете бакпулвера и солта в брашното. Добавяйте брашното постепенно към сместа, докато бъркате. Ще получите меко тесто.
Пуснете фурната да се загрява на 180ºС. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.
Оформете от тестото малки топчета (с размер на малък орех) и ги подредете на разстояние едно от друго върху тавата.
С чаша с равно дъно сплескайте всяко топче. Дебелината на сладката трябва да е 1 см.
Пъхнете във фурната и печете около 8-9 минути. След изваждане оставете да изстинат за няколко минути, преди да преместите от тавата (сладките са много крехки и се чупят лесно.)
За да направите крема, смесете всички съставки в купа и разбийте с миксер. (Хубаво е какаото да се пресее предварително, за да се избегнат бучки.)
Намажете половината от сладките с какаовия крем и слепете с другата половина.
Източник: harryandlexy.com