Слепени сладки с какаов крем


Слепени сладки с какаов крем

Тези слепени сладки са неустоими на вкус и се приготвят бързо и лесно. На външен вид не представляват нищо грандиозно, но изглеждат елегантно и запленяват със своята крехкост и ненатрапчива сладост.

Необходими продукти:

300 гр брашно

225 гр масло (стайна температура)

100 гр захар

1 яйце

1 ч.л. ром

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. ванилова есенция

¼ ч.л. сол

Продукти за крема:

200 гр маскарпоне

75 гр пудра захар

50 мл сладкарска сметана

1 с.л. какао

Начин на приготвяне: 

Сложете в купа мекото масло. Добавете захарта и разбъркайте с миксер. Сипете ванилията, рома и яйцето. Разбъркайте. Сипете бакпулвера и солта в брашното. Добавяйте брашното постепенно към сместа, докато бъркате. Ще получите меко тесто.

Пуснете фурната да се загрява на 180ºС. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Оформете от тестото малки топчета (с размер на малък орех) и ги подредете на разстояние едно от друго върху тавата.

С чаша с равно дъно сплескайте всяко топче. Дебелината на сладката трябва да е 1 см.

Пъхнете във фурната и печете около 8-9 минути. След изваждане оставете да изстинат за няколко минути, преди да преместите от тавата (сладките са много крехки и се чупят лесно.)

За да направите крема, смесете всички съставки в купа и разбийте с миксер. (Хубаво е какаото да се пресее предварително, за да се избегнат бучки.)

Намажете половината от сладките с какаовия крем и слепете с другата половина.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама