Домашна туршия с камби и лук


Домашна туршия с камби и лук
Снимка: iStock

Определено трябва да опитате тази рецепта.

Необходими продукти (ако искате по-малко туршия, намалете количествата):

10 кг камби, нарязани на едри парчета

3 кг моркови, нарязани на кръгчета

3 глави целина, нарязани на кубчета

6 средни глави карфиол, накъсани на розички

листата от целината, нарязани на едро

1 кг лук, нарязан на филийки

10 глави чесън

600 гр сол

500 мл олио

1 л оцет

3-4 дафинови листа

6 гр черен пипер

Начин на приготвяне:

Приготвя се марината от оцета, солта и олиото, като се възваряват. В горещата марината последователно се попарват зеленчуците - първо камбите, докато променят цвета си, след това морковите, карфиолът, целината и лукът.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят поотделно в съдове, докато изстинат. Нареждат се в 3-литрови буркани (или по-малки) - ред моркови, ред целина, ред камби, ред карфиол, ред лук и смес от магданоза и листата целина. Между редовете се слагат зърна черен пипер, изчистени скилидки чесън и дафинови листа. Маринатата се прецежда и след като изстине, се налива в бурканите. Държат се на хладно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама