Домашен хумус с нахут


Домашен хумус с нахут
Снимка: iStock/Guliver

Нахутът е чудодейно бобово растение, което е богато на протеини, фибри и витамини, затова определено трябва да го включвате в менюто си възможно най-често. Той е една от основните съставки на все по-популярния хумус, разпространил се от арабската кухня в почти целия свят.

Хумусът по тази рецепта става много бързо, защото се използва консервиран нахут, който не трябва да киснете за една нощ, а е готов за употреба веднага.

Необходими продукти за домашен хумус:

240 грама консервиран нахут

1 скилидка чесън

2-3 супени лъжици лимонов сок

50 мл зехтин

1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер

морска сол

1 чаена лъжичка тахан паста сусамова паста

Вижте още: Здравословни аспержи с пармезан

Начин на приготвяне:

Отцедете нахута, изплакнете го и го сложете в купа. Добавете смлян чесън, прясно изцеден лимонов сок, зехтин, черен пипер, сол според вкуса ви и тахан. Всичко се смила добре с чопър до получаване на хомогенна смес.

Добавете зехтин, колкото е необходимо, за да стане кремообразен. Сервирайте върху препечен хляб и поръсете със сусам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама