Необходими продукти:
3 броя тиквички
250 гр. свинска кайма
половин връзка пресен лук
1 или 2 стръка пресен чесън
1 с.л. нарязан магданоз
черен пипер
сол
1 ч.л. доматена паста (по желание)
Начин на приготвяне:
Тиквичките се режат на две или три части. Всяка част се издълбава внимателно, но не до края.
Издълбаните тиквички се слагат обърнати с дъното нагоре във фрайъра и се запичат първо само те за 7 минути на програма roast, 180 градуса.
След това се вадят, посоляват и пълнят с плънката. Слагат се прави да се запекат така за 7 минути, на програма roast, 190 градуса. Като се запечатат един вид, може да ги сложите легнали, за да се опекат по-добре отвсякъде. Пекат се още 8 минути.
За плънката:
Издълбаната част от тиквичките се нарязва на ситно или намачква. Прецежда се от водата през тензух или цедка. След това се смесва с каймата. Сместа се слага в тиган и се запържва за кратко. Да си смени цвета каймата.
Прибавя се сол и чер пипер, а накрая и доматената паста. Сместа се сваля се от котлона и тогава към нея се прибавят пресните подправки. Обърква се хубаво.
Да ви е сладко!