В сезона на тиквата няма как да не я добавим и към чийзкейка. Полученият десерт е изключително фин и ще отговори на изискванията и на най-претенциозните ви гости.
Необходими продукти:
150 грама обикновени бисквити
70 грама краве масло
500 грама крема сирене
2/3 чаена чаша пудра захар
3 яйца
1 чаена чаша сварена и пюрирана тиква
1 ванилия
1/2 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Крема сиренето, яйцата и маслото трябва предварително да извадите от хладилника и да постоят поне час, за да бъдат на стайна температура. Тиквате сварявате до пълно омекване и пасирате до получаване на пюре. Необходима ви е 300-350 грама тиква, което е приблизително едно голямо парче тиква.
Смилате бисквитите с кухненски робот или блендер. Ако нямате, можете да ги натрошите и в хаванче. Към смлените бисквити добавяте канелата и омекналото масло, след което ги омесвате с ръце до получаване на маслени трохи. Разпределяте равномерно по дъното на тавата, като притискате с ръце. Най-добре е да използвате тава с падащи стени, тъй като така ще отделите чийзкейка по-лесно след изпичане.
Разбивате крема сиренето, след което добавяте пудрата захар и отново разбивате. При непрекъснато разбиване добавяте и яйцата, накрая и ванилията. Най-добре е да направите това с миксер. Към към тази смес прибавяте и пюрето от тиква и разбърквате, но не с миксер, а внимателно с дървена лъжица. Изсипвате сместа върху блата от бисквитите и маслото.
Печете чийзкейка в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече, не го вадите от фурната, а изключвате фурната и открехвате леко вратичката ѝ и го вадите, когато е напълно изстинал.
Източник: supichka.com