Освен, че се приготвя страшно бързо, симпатичната червена леща e богата на протеин (24 гр протеин на 100 гр ), което я прави подходяща за вегетарианци.
Лещата се приготвя без предварително варене. Зрънцата са страшно крехки и ястието беше готово за по-малко от 40 минути при температура от 160 градуса. С добавките може да се развихрите смело.
Необходими продукти:
500 гр червена леща
2 шепи спанак
100 гр нахут от буркан
100 гр печурки
2 шепи обезкостени маслини
100 гр козе сирене
4 яйца
400 гр кисело мляко
чери домати за декорация
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Разбъркайте всички продукти добре.
Изсипете сместа във форма по избор.
Печете лещата за 30-35 минути на 160 градуса.
Източник: foodieboulevard.com