Това ястие не съдържа глутен и млечни продукти, подходящо е за активно спортуващи и хора на хранителни режими - яхния от червена леща с печени зеленчуци.
Необходими продукти:
1 голяма ч.ч. червена леща
2 ч.ч. вода
1/2 зеленчуков бульон
сол
1/2 ч.л. куркума
1/4 ч.л. къри
1/4 ч.л. сух джинджифил
30 мл. зехтин
1 патладжан
1 червена чушка
1 морков
1 стрък селъри
шепа рукола
черен пипер
сол
зехтин
1/2 ч.л. сух риган
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Обелете и нарежете зеленчуците. На стръка селъри издърпайте с нож конците. Сложете парченцата върху тава, покрита с хартия за печене, поръсете с подправките. Полейте със струя зехтин и печете до пълно омекване.
Почистете, измийте и сварете лещата във вода, в съотношение 1:2. Добавете подправките и бульона. Когато поеме водата добавете и струя зехтин. Разбъркайте добре.
Сложете печените зеленчуци в лещата и леко разбъркайте. Поднесете в контрастна чиния и поръсете леко с шепа рукола.
Източник: vkusnoteka.bg