Чудесна идея за вечеря, както и за бързо мезе за бира или вино.
Необходимите продукти:
300 грама бяло пилешко месо
3 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица горчица
100 грама кашкавал
¼ чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Добре е да използвате охладено пилешко месо, ако обаче изберете замразено, то трябва да се е размразило напълно, преди да започнете да го обработвате. Измивате добре пилешкото месо и го осолявате, добавяте черния пипер и го втривате с ръце.
В купа поставяте пилешките филенца, добавяте майонезата и горчицата. Разбърквате много добре с ръце, така че месото да се овкуси. Нареждате филенцата в тава и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият леко златист цвят.
Докато пилешките филенца се запичат, настъргвате кашкавала и след като са се позапекли, ги поръсвате с него. Запичате за още няколко минути, докато кашкавалът леко се запече с апетитна коричка.
Източник: supichka.com