Брауни кексчетата


Брауни кексчетата

Лесни и неустоимо вкусни.

Необходими продукти за за около 8-10 кексчета (диаметър около 5-6 см):

125 гр масло

125 гр черен шоколад (съдържание на какао над 60 %)

3 яйца (размер "М")

200 гр захар

ванилова есенция

150 гр брашно

1 ч.л. с връх бакпулвер

щипка сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 градуса. Сложете хартиени кошнички във формите за кексчета.

Начупете черния шоколад на парчета, сложете го в малка тенджерка заедно с маслото и загрейте на слаб котлон, като разбърквате, докато се разтопи. Оттеглете от котлона и оставете сместа да изстине.

В купа счупете яйцата. Прибавете захарта, ванилията и разбийте с миксер до сгъстяване и побеляване на яйцата. С разбиване, постепенно добавете и шоколадово-маслената смес (тя не трябва да е гореща, а с телесна температура).

Смесете брашното, бакпулвера и солта. Пресейте брашното над яйчената смес и разбъркайте с дървена лъжица, докато брашното напълно се поеме от сместа.

Изсипете кейковото тесто в подготвените формички като пълните не повече от 2/3 от обема.

Сложете формичките в предварително загрятата до 170 градуса фурна и печете кексчетата около 20 минути.

Извадете хартиените кошнички от формите и оставете на решетка да изстинат. Когато са изстинали напълно, можете да ги наръсите с пудра захар или да ги гарнирате отгоре като шприцовате крем по избор (подходящи са всякакви - шоколадов ганаш, маскарпонен крем, разбита сметана, ягодов мус и др.)

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама