БЕЗГЛУТЕНОВА торта с пресни плодове


БЕЗГЛУТЕНОВА торта с пресни плодове
Снимка: iStock/Guliver

Представяме ви една свежа, лека и много вкусна торта.

Необходими продукти за блатовете:

600 мл прясно мляко

3 големи яйца (или 4 малки)

2 с.л. какао

5-6 с.л. кафява захар Мусковадо

1 пакетче бакпулвер

2 с.л. олио

10 с.л. кокосово брашно (с връх)

За крема:

400 мл заквасена сметана

200 мл млечна сметана за разбиване (над 30% масленост)

1/2 ч.ч. пудра захар

1 пакетче желатин

1/2 ч.ч. прясно мляко

1 пакетче ванилия

500 гр пресни плодове

НАЙ-ВКУСНАТА ЗДРАВОСЛОВНА ПИЦА

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта. След това се добавят млякото и олиото, разбива се отново и се прибавят сухите съставки. Сместа се оставя около 5-10 минути да си почине и сгъсти. След това се разпределя в две тавички, покрити с хартия за печене. В случая сме използвали такива с диаметър 24 см. Пекат се за около 15 минути на 180 градуса. Готовите блатове са ронливи и трябва да се работи внимателно с тях.

Течната сметана се охлажда добре и след това се разбива до меки връхчета. Към заквасената сметана се добавят пудрата захар и ванилията, разбърква се на ръка. След това към нея се прибавя разбитата сметана, като отново се разбърква на ръка. Желатинът се разтваря в прясното мляко и се добавя към сметановата смес.

Тортата се сглобява в ринг или във форма с падащо дъно. Върху долния блат се изсипва сметановата смес и се поръсва с плодовете, нарязани на кубчета. След това се слага и горният блат. Като стегне добре в хладилника, тортата се изважда от ринга и се декорира по желание. В случая с ганаш и пресни плодове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама