Представяме ви една свежа, лека и много вкусна торта.
Необходими продукти за блатовете:
600 мл прясно мляко
3 големи яйца (или 4 малки)
2 с.л. какао
5-6 с.л. кафява захар Мусковадо
1 пакетче бакпулвер
2 с.л. олио
10 с.л. кокосово брашно (с връх)
За крема:
400 мл заквасена сметана
200 мл млечна сметана за разбиване (над 30% масленост)
1/2 ч.ч. пудра захар
1 пакетче желатин
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче ванилия
500 гр пресни плодове
НАЙ-ВКУСНАТА ЗДРАВОСЛОВНА ПИЦА
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. След това се добавят млякото и олиото, разбива се отново и се прибавят сухите съставки. Сместа се оставя около 5-10 минути да си почине и сгъсти. След това се разпределя в две тавички, покрити с хартия за печене. В случая сме използвали такива с диаметър 24 см. Пекат се за около 15 минути на 180 градуса. Готовите блатове са ронливи и трябва да се работи внимателно с тях.
Течната сметана се охлажда добре и след това се разбива до меки връхчета. Към заквасената сметана се добавят пудрата захар и ванилията, разбърква се на ръка. След това към нея се прибавя разбитата сметана, като отново се разбърква на ръка. Желатинът се разтваря в прясното мляко и се добавя към сметановата смес.
Тортата се сглобява в ринг или във форма с падащо дъно. Върху долния блат се изсипва сметановата смес и се поръсва с плодовете, нарязани на кубчета. След това се слага и горният блат. Като стегне добре в хладилника, тортата се изважда от ринга и се декорира по желание. В случая с ганаш и пресни плодове.