Бавно печена свинска рибица


Бавно печена свинска рибица
Снимка: foodieboulevard.bg

Магията на тази рецепта е в мариноването.

Необходими продукти:

1 свинска рибица

200 мл уиски

50 мл соев сос

2 с.л. мед

4 с.л. дижонска горчица

чубрица

Начин на приготвяне:

Разбъркайте продуктите за маринатата до хомогенност и ги изсипете в дълбок съд.

С тънък нож направете прорези през месото.

Поставете месото в маринатата и го обръщайте през няколко часа, за да поеме равномерно от сместа.

Непосредствено преди печене, намажете месото с още няколко супени лъжици горчица.

Загрейте фурната на 150 градуса.

Плътно увийте месото в алуминиево фолио и го поставете в тава.

Изпечете рибицата за около 2 часа.

Отстранете фолиото, нарежете и поднесете с гарнитура по желание.

Източник: foodieboulevard.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама