Магията на тази рецепта е в мариноването.
Необходими продукти:
1 свинска рибица
200 мл уиски
50 мл соев сос
2 с.л. мед
4 с.л. дижонска горчица
чубрица
Начин на приготвяне:
Разбъркайте продуктите за маринатата до хомогенност и ги изсипете в дълбок съд.
С тънък нож направете прорези през месото.
Поставете месото в маринатата и го обръщайте през няколко часа, за да поеме равномерно от сместа.
Непосредствено преди печене, намажете месото с още няколко супени лъжици горчица.
Загрейте фурната на 150 градуса.
Плътно увийте месото в алуминиево фолио и го поставете в тава.
Изпечете рибицата за около 2 часа.
Отстранете фолиото, нарежете и поднесете с гарнитура по желание.
Източник: foodieboulevard.bg