Тази рецепта ще ви стане любима, ако я опитате само веднъж.
Необходими продукти:
7 г суха мая
150 мл хладко мляко
1 с.л. захар
около 600 г брашно
150 г кисело мляко
25 мл олио
1 яйце
1 ч.л. сол
За плънка:
200 г сирене
1 белтък
Вижте още: Най-вкусната паста Карбонара, която сте яли
Начин на приготвяне:
Смесвате маята с млякото, след което добавяте захарта и лъжица брашно. Разбърквате и оставяте да се активира. Когато това стане, изсипвате активираната смес в пресятото брашно, добавяте киселото мляко, олиото, яйцето, солта и бъркате всичко с миксер.
Оставяте купата с тестото, покрита с прозрачно фолио, за час в хладилника, като може и направо за цяла нощ.
Когато тестото е втасало, разточвате на голяма кора и режете на правоъгълници, като във всеки слагате смес - натрошено сирене с белтък. Завивате тестото около плънката, за да добие форма на пирожка, запечатвате много добре, за да не изтече при пържене.
Загрявате олиото в дълбок съд, намаляте малко температурата и пържите от всички страни.
Вадите и нареждате върху салфетка, за да се попие излишната мазнина. Може да поръсите със сусам.
Да ви е сладко!