Ароматни свински пържоли с чесън


Ароматни свински пържоли с чесън
Снимка: iStock

Тези крехки пържоли ще ви станат любими.

Необходими продукти:

около 700-800 гр свински пържоли (5 броя)

8-10 скилидки чесън

20 гр брашно (2 супени лъжици)

сол и черен пипер на вкус

по желание 1/2 чаена чаша червено вино

Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват с дървено чукче, поръсват се със сол и черен пипер, овалват се брашно и се изпържват до златисто. След изваждането им в същата мазнина се запържват ситно нарязаните скилидки чесън. Връщат се пържолите, захлупват се с капак и се задушават за 8-10 минути на слаб огън. Пържолите стават по крехки, ако при задушаването се прибави червено вино.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама