3 трика за крехко агнешко месо


3 трика за крехко агнешко месо
Снимка: istockphoto.com

Много хора не искат да готвят агнешко, защото смятат, че това е много сложно кулинарно предизвикателство. Истината е, че е едно от най-лесните меса за приготвяне, стига да спазвате тези 3 правила, които ви гарантират, че то ще стане толкова крехко, че ще се топи в устата ви.

Вижте още: Хитрите домакини нямат нито едно счупено яйце, защото слагат това във водата

На първо място задължително няколко часа, преди да сложите агнешкото да се готви, то трябва да поседи в марината от зехтин, лимонов сок и подправки. Когато го поставите във фурната да се пече, сипете в тавата чаша бира, без значение тъмна или светла.

Правилното съхранение също е изключително важно. В хладилника суровото месо може да седи не повече от три дни и задължително покрито с фолио. Замразеното месо пък трябва изцяло да се размрази преди готвене.

За да стане крехко месото, трябва да се пече на бавен огън, в предварително загрята фурна на 160 градуса.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама