Много хора не искат да готвят агнешко, защото смятат, че това е много сложно кулинарно предизвикателство. Истината е, че е едно от най-лесните меса за приготвяне, стига да спазвате тези 3 правила, които ви гарантират, че то ще стане толкова крехко, че ще се топи в устата ви.
Вижте още: Хитрите домакини нямат нито едно счупено яйце, защото слагат това във водата
На първо място задължително няколко часа, преди да сложите агнешкото да се готви, то трябва да поседи в марината от зехтин, лимонов сок и подправки. Когато го поставите във фурната да се пече, сипете в тавата чаша бира, без значение тъмна или светла.
Правилното съхранение също е изключително важно. В хладилника суровото месо може да седи не повече от три дни и задължително покрито с фолио. Замразеното месо пък трябва изцяло да се размрази преди готвене.
За да стане крехко месото, трябва да се пече на бавен огън, в предварително загрята фурна на 160 градуса.