3 лесни и невероятни вкусни идеи за коледни сладки (РЕЦЕПТИ)


3 лесни и невероятни вкусни идеи за коледни сладки (РЕЦЕПТИ)
Снимка: iStock

Какъв би бил празничният сезон без бисквитки и сладки? Въпреки че обичаме традиционните коледни десерти като тиквеници и баклави, има нещо вълшебно в това да изпълним домовете си с аромата на прясно изпечени бисквитки. Това е времето от годината, когато всичко е разрешено - от маслен сладкиш до сочни шоколадови бисквитки и класически меденки. Днес ще ви дадем 3 лесни и невероятни вкусни идеи за коледни сладки.

Вижте още: Тези шоколадови шишарки са готови за по-малко от 20 минути (ВИДЕО)

Маслени бисквитки Spritz

Тази нежна рецепта за шприцова бисквитка е много привлекателна! Тестото е лесно за работа, така че е забавно да правите шприц бисквитки в различни празнични форми.

Необходими съставки:

1 чаша меко масло

2 и 1/4 чаши пудра захар

1/2 ч.л. сол

1 голямо яйце на стайна температура

1 ч.л. ванилов екстракт

½ ч.л. екстракт от бадем

2 и 1/2 чаши универсално брашно

2 до 3 с.л. вода

Цветна захар и поръски

Разтопен полусладък шоколад (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°. В голяма купа смесете масло, 1 и 1/4 чаши пудра захар и сол и бъркайте с тел, докато стане светло и пухкаво около 5-7 минути. Добавете яйцето и екстрактите. Постепенно разбийте брашното в кремообразната смес.

С помощта на шприц, снабден с накрайник по ваш избор, изстисквайте бисквитките една от друга на около 2-3см върху ненамазнени тави за печене. Печете, докато тестото стегне, средно 8-10 минути. Извадете върху решетка, за да се охлади напълно.

В малка купа смесете останалата 1 чаша сладкарска захар и достатъчно вода, за да постигнете желаната консистенция. Потопете бисквитките в глазура, поръсете с шарена захар и друга декорация. Оставете да престои, докато съвсем стегнат.

Тарталетки с орехи

Ореховите сладкиши са идеални за тези, които предпочитат орехов вкус пред мента или джинджифил. Основно предимство на тези бисквитки е, че могат да бъдат замразени. Просто ги изпечете, когато имате свободно време в натоварения празничен график и след това ги размразете.

Необходими съставки:

1/2 чаша меко масло

80-90 грама меко крема сирене

1 чаша универсално брашно

За пълнежа:

1 голямо яйце на стайна температура

3/4 чаша кафява захар

1 с.л. меко масло

1 ч.л. ванилов екстракт

щипка сол

2/3 чаша ситно нарязани орехи

Начин на приготвяне:

В малка купа разбийте маслото и крема сиренето до гладкост. Добавете постепенно и брашното. Охладете, с покрита купа, 1 час или докато стегне достатъчно за навиване.

Загрейте фурната до 180°. Оформете тестото в малки топки. Натиснете равномерно върху дъното и горните страни, така че да се получат мини чаши за мъфини.

За пълнежа:

В малка купа смесете яйце, кафява захар, масло, ванилия и сол, докато се смесят. Добавете и част от орехите, напълнете тестото, а другите орехи използвайте за поръска.

Печете 15-20 минути или докато краищата станат златисти и пълнежът бухне. Охладете за 2 минути.

Шоколадови черешови топчета

Един добър шоколадов десерт без печене може да бъде точно това, от което имате нужда по време на празниците. Тази вариация на традиционния немски lebkuchen има черешова изненада отвътре и изисква много малко работа.

Необходими продукти:

2 пакета джинджифилови бисквити (около 40бр)

1 опаковка меко крема сирене

1 и 1/2 чаша шоколадов чипс

1 и 1/4 чаша нарязани бадеми

2 с.л. нарязана портокалова кора

1 чаена лъжичка екстракт от бадем

60 череши мараскино без дръжки

Начин на приготвяне:

Поставете бисквитките, крема сиренето, 1/2 чаша от шоколадовия чипс, 1/2 чаша бадеми, портокалова кора и екстракт в кухненски робот. Пуснете на бавен оборот, докато се смесят добре. Оставете сместа в хладилник, докато стегне достатъчно, за да оформите топчета. Подсушете черешите с хартиени кърпи. Завийте всяка череша със сместа и оформете на топка. Охладете, докато топките се стегнат, около 20 минути.

Нарежете останалите бадеми и разтопете останалия шоколадов чипс. Разбъркайте до гладкост. Потопете черешовите топчета в шоколад и оставете настрана. Поръсете топчетата с бадеми. Охладете, докато стегне, за около 1 час.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама