Задължителна част от коледната трапеза в Германия са тези канели звездички. Смята се, че приготвянето им започва от 16 век. Тъй като канелата, захарта и бадемите са били изключително скъпи храни по това време само богатите германци са имали възможността да се насладят на този празничен десерт. В домовете на "обикновените" хора традицията за приготвяне им започва някъде през 19 век.
Интересното е, че колкото повече стоят, толкова по-меки стават.
Необходими продукти за канелени сладки:
200 г смлени бадеми
140 г пудра захар
2 белтъка
2 супени лъжици канела
щипка сол
Вижте още: Тези шоколадови шишарки са готови за по-малко от 20 минути (ВИДЕО)
Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг заедно с пудрата захар. Запазете една четвърт чаша от сместа за глазурата.
В останалата смес смесете смлените бадеми, канелата и солта. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Увийте получената смес в найлоново фолио и я приберете в хладилника да стегне за около 30 до 60 минути.
Загрейте фурната до 150 градуса по Целзий. Подгответе две тави за печене и ги покрийте с хартия за печене.
Поставете охладената смес върху равна повърхност, която сте поръсили с обикновена захар. Разточете сместа с дебелина около един сантиметър.
Със звездообразен резец изрежете тестото и оформете звездички, след което ги подредете върху хартия за печене. Останалото тесто премесете отново, изравнете го и оформете отново на звезди. Повтаряйте процеса, докато изразходвате всички съставки.
Бисквитите се заливат със заделената смес от белтъци и пудра захар за глазура.
Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 150 градуса по Целзий, около петнадесет минути, тоест докато бисквитата изглежда изпечена и глазурата е все още бяла.
Оставете бисквитките да се охладят напълно преди сервиране.