Традиционни немски канелени звездички


Традиционни немски канелени звездички
Снимка: Istock

Задължителна част от коледната трапеза в Германия са тези канели звездички. Смята се, че приготвянето им започва от 16 век. Тъй като канелата, захарта и бадемите са били изключително скъпи храни по това време само богатите германци са имали възможността да се насладят на този празничен десерт. В домовете на "обикновените" хора традицията за приготвяне им започва някъде през 19 век.

Интересното е, че колкото повече стоят, толкова по-меки стават.

Необходими продукти за канелени сладки:

200 г смлени бадеми

140 г пудра захар

2 белтъка

2 супени лъжици канела

щипка сол

Вижте още: Тези шоколадови шишарки са готови за по-малко от 20 минути (ВИДЕО)

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на сняг заедно с пудрата захар. Запазете една четвърт чаша от сместа за глазурата.

В останалата смес смесете смлените бадеми, канелата и солта. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Увийте получената смес в найлоново фолио и я приберете в хладилника да стегне за около 30 до 60 минути.

Загрейте фурната до 150 градуса по Целзий. Подгответе две тави за печене и ги покрийте с хартия за печене.

Поставете охладената смес върху равна повърхност, която сте поръсили с обикновена захар. Разточете сместа с дебелина около един сантиметър.

Със звездообразен резец изрежете тестото и оформете звездички, след което ги подредете върху хартия за печене. Останалото тесто премесете отново, изравнете го и оформете отново на звезди. Повтаряйте процеса, докато изразходвате всички съставки.

Бисквитите се заливат със заделената смес от белтъци и пудра захар за глазура.

Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 150 градуса по Целзий, около петнадесет минути, тоест докато бисквитата изглежда изпечена и глазурата е все още бяла.

Оставете бисквитките да се охладят напълно преди сервиране.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама