Всички знаем колко бързо се захабяват тави, тигани и тенджери, особено при ежедневно готвене. Без значение колко препарат и гланц слагате в миялната или колко енергично търкате, резултатът надали е забележителен. Но не се притеснявайте, защото можете да им върнете предишната слава (и блясък), използвайки неща, които вече имате в арсенала си.
Кислородната вода, известна още като водороден прекис, е добре познат почистващ агент, който се справя с всичко - от кръв до вино. В комбинация с абразивните ефекти на содата за хляб, този метод ще даде на вашите тави за печене онова дълбоко почистване, от което се нуждаят.
Какво ще ви трябва:
Сода за хляб
Кислородна вода 3%
Пластмасова шпатула
Телена гъба
Стъпка 1: Поръсете няколко супени лъжици сода за хляб върху тавата,а след това добавете малко кислородна вода, докато содата за хляб се намокри.
Стъпка 2: Оставете цялата смес да престои няколко часа.
Стъпка 3: Използвайте шпатулката, за да отстраните вградената мръсотия. Почистете с телената гъба всичко по-упорито.