Къде имате най-много натрупани мазнини? Ето какво разкрива за здравето ви


Къде имате най-много натрупани мазнини? Ето какво разкрива за здравето ви
Снимка: iStock

Въпреки че често мислим за мазнините като за нещо нежелано, те имат забележително значение в телата ни. Мастната тъкан не само освобождава хормони, които регулират метаболизма и апетита, но също така има изненадващо влияние върху инсулиновата чувствителност. Но внимавайте, прекомерната консумация на калории може да доведе до разширяване и размножаване на мастните клетки, подхранвайки хронично възпаление и нарушавайки здравословния метаболизъм. 

Ето какво разкрива областта, в която имате най-много натрупани мазнини за здравето ви.

Коремни мазнини

Това е един от най-често срещаните видове телесни мазнини и е известен като висцерална мазнина. Този тип мазнини са вътрешни и се натрупват около нашите жизненоважни органи в тялото ни. Започваме да забелязваме тази мазнина, когато ядем твърде много калории и не правим достатъчно физически упражнения.

Това може да е признак на нисък метаболизъм или че имате хормонален дисбаланс. За жените е обичайно тялото да променя мястото, където съхранява мазнини, особено с напредване на възрастта. След менопаузата мускулите ни намаляват и мазнините при жените се увеличават, което може да доведе до натрупване на мазнини около областта на корема. С напредване на възрастта жените е по-вероятно да получим висцерална мазнина в корема си, дори и да не качваме допълнително тегло.

Вижте още: 4 изненадващи причини за напълняване

Мазнини в горната част на ръката

Ако започнете да забелязвате непропорционално количество натрупване на мазнини в горната част на ръцете, това може да се дължи на хормонални промени в тялото ви. Например, ако приемате някакво хормонално лекарство, което променя нивата на хормоните ви, може да започнете да забелязвате повече производство на мазнини в горната част на ръцете.

Всъщност жените също са по-склонни да развият мазнини по ръцете, отколкото мъжете. Например, много често се случва жените в менопауза да напълняват в горната част на ръцете си, когато нивата на тестостерон падат.

Бедра

Известно е, че е център за съхранение на мазнини, особено при жените. Това причинява това, което е известно като любовни дръжки, и основната причина вероятно е наследствеността, както и твърде много глутен и мляко. И разбира се, липсата на физическа активност може да допринесе за повече мазнини, които се съхраняват тук. Освен това, ако приемате лекарства на основата на естроген (като противозачатъчни хапчета), обичайно е да произвеждате повече мазнини в тези области.

Вижте още: Видовете наднормено тегло и справянето с тях

Долната част на гърба и кръста

Диетите с ниско съдържание на протеини често са виновниците за производството на мазнини в тази област. Редовното ядене на преработени храни, рафинирани въглехидрати и сладки напитки в допълнение към липсата на чести упражнения може да доведе до натрупване на излишни мазнини в долната част на гърба и талията. Този тип мазнини е не само често срещан при жените, но често може да се намери и при мъжете.

 Нашите стомаси не растат само поради излишните мазнини, може да има и други причини за по-голям корем. Една от тези причини е неприятната поява на подуване, което може лесно да се управлява с няколко ключови стъпки, осигурявайки ви естествено по-плосък корем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама