В сезона на тиквичките ви предлагаме една вкусна рецепта. Съчетава се идеално с охладено бяло вино или розе.
Необходими продукти:
2-3 средно големи тиквички, обелени и нарязани на средно дебели лентички (имате нужда от 12 броя)
250 гр бейби спанак
250 гр рикота или пълномаслена извара
50 гр настърган пармезан
1 яйце
2-3 скилидки чесън, намачкани или нарязани на ситно
сол и черен пипер на вкус
2 чаши доматено пюре
125 гр моцарела
пресен босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Нарежете тиквичките на лентички, посолете ги и ги оставете настрана за около 15 минути.
Загрейте тиган с малко зехтин и сложете вътре спанака за около 2 минути, докато омекне.
Отстранете от котлона и оставете да се охлади за няколко минути.
В купа смесете спанака, рикотата, пармезана, яйцето, чесъна и подправките.
На оребрен тиган, на скара или на грил изпичате тиквичките от двете страни. След това намазвате всяка лентичка със сместа и навивате.
Намазвате подходяща тава с част от доматеното пюре, нареждате рулцата от тиквички, отгоре останалото доматено пюре и завършвате с настъргана моцарела.
Печете 25-30 минути. Сервирайте с прясно нарязан босилек.