Супа с печурки и сушени манатарки


Супа с печурки и сушени манатарки

Топла и вкусна гъбена супа.

Необходими продукти:

1,5 литра горещ бульон (или гореща вода)

шепа сушени манатарки (около 25-30 грама)

около 200 гр пресни печурки

1 връзка пресен лук

1 морков

1 картоф

2 скилидки чесън

2 щипки суха мащерка,

сол

черен пипер

1-2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

за застройката:

1 с.л. (в връх) брашно

100 мл течна готварска сметана

Начин на приготвяне:

Сложете сушените манатарки в купа и ги залейте с малко топла вода, за да набъбнат.

Почистете, измийте и нарежете гъбите. Измийте, почистете и нарежете пресния лук. Обелете и настържете на едро ренде картофа и на по-ситно ренде моркова.

Загрейте в тенджера на котлона 2 с.л. зехтин за готвене (или малка бучка масло +1 с.л. зехтин). Изсипете нарязаните гъби и задушете, като разбърквате, около 5 минути.

Прибавете манатарките и водата, в която са киснали, горещия бульон (или вода), нарязания пресен лук, настърганите картоф и морков, щипка мащерка, черен пипер и сол на вкус и оставете супата да ври на тих огън около 20-тина минути.

В купичка сложете брашното и сметаната, започнете да добавяте по малко течност от супата, като непрекъснато разбърквате, така че да се получи еднородна гъста смес (кашичка). Пасирайте скилидките чесън, прибавете ги към кашата и добавете кашата в тенджерата. Разбъркайте и оставете на слаб огън още около 2-3 минути.

Отдръпнете от огъня и прибавете ситно нарязания пресен магданоз.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама