Всички полудяха по този лимонов кекс с течен шоколад


Всички полудяха по този лимонов кекс с течен шоколад
Снимка: iStock

Необходими продукти:

2 яйца

1 ч.ч. захар

1 пакетче бакпулвер

1/2 ч.ч. лимонов сок

1/2 ч.ч. олио

2 ч.ч. брашно

1 щипка индийско орехче

2 с.л. течен шоколад

Много вкусно и ефектно ягодово парфе

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавят бакпулверът, индийското орехче и олиото. Отново се разбива с миксер.

Прибавя се брашното и лимоновият сок. Разбива се, докато се получи хомогенна смес. Половината смес се изсипва във форма за кекс. Към останалата половина се прибавя течният шоколад и отново се разбива с миксер.

Получената шоколадова смес се сипва върху бялата смес. С помощта на дървено шишче се правят кръгови движения, така че да се получи шарен кейкът. Пече се за около час на 180 градуса без вентилатор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама