Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.ч. лимонов сок
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 щипка индийско орехче
2 с.л. течен шоколад
Много вкусно и ефектно ягодово парфе
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавят бакпулверът, индийското орехче и олиото. Отново се разбива с миксер.
Прибавя се брашното и лимоновият сок. Разбива се, докато се получи хомогенна смес. Половината смес се изсипва във форма за кекс. Към останалата половина се прибавя течният шоколад и отново се разбива с миксер.
Получената шоколадова смес се сипва върху бялата смес. С помощта на дървено шишче се правят кръгови движения, така че да се получи шарен кейкът. Пече се за около час на 180 градуса без вентилатор.