Необходими продукти:
1 пакет фини кори
150 гр шунка
1 глава лук
3 с.л. краве масло
1 жълтък
3 с.л. сметана
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребни кубчета и я запържваме в 1 с.л. масло. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим, докато стане златист. Оставяме плънката да изстине и подправяме с черен пипер.
Нареждаме корите една върху друга, като мажем между тях с разтопеното масло. Разрязваме ги на триъгълници и във всеки от триъгълниците слагаме по малко от плънката. Намазваме отгоре с жълтъка, който сме разбили със сметаната, и завиваме триъгълниците на кифлички. Нареждаме кифличките в тавичка, поръсваме със сусам/нигела и печем 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.