Тези кифлички са идеални за закуска или за похапваме следобед с чай/кафе.
Необходими продукти:
около 1 кг брашно
1 пакетче мая
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. прясно мялко
1 ч.ч. олио
2 с.л. кисело мляко
3 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. захар
ТЕЗИ МЕКИЧКИ СЕ ТОПЯТ В УСТАТА
Начин на приготвяне:
Млякото, водата, маята и захарта се изсипват в съд и се оставят да си починат за около 10-15 минути. Към тях се прибавя киселото мляко, солта, яйцата (единият от жълтъците се оставя за намазване на кифличките), олиото и след това малко по-малко се прибавя брашното. Меси се до получаване на меко тесто. Оставя се да втаса. Разделя се на топчета, които се разточват и се режат на триъгълници. В края се поставя течен шоколад. Завиват се, мажат се с разбит жълтък и олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 30 минути.
Да ви е сладко.