Вижте как да си приготвите винен кебап по класическа рецепта.
Рецепта:
1 кг свинско месо
1/2 кафена чаша олио
1 глава голямалук
1 с.л. доматено пюре
4 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
7-8 зърна (може и смлян) черен пипер
1 кафена чаша червено вино
1 бр. дафинов лист
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на малки парчета (по около 25-30 гр), подсушете и запържете в нагрятото олио, до зачервяване. Прибавете последователно ситно нарязания лук, брашното, червения пипер и разреденото доматено пюре. Разбъркайте и задушете до изпаряване на течността от вложените продукти. След това залейте с виното и 2 ч.ч. топла вода, посолете на вкус и прибавете дафиновия лист и черния пипер. Варете на слаб огън до пълното омекване на месото, ако е необходимо, долейте гореща вода.
Кебапът се поднася топъл с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.