Кебапът от прясно свинско месо е истинска класика. А най-лесният начин да го приготвиш е да използваш плик за печене. Не само че се приготвя толкова толкова лесно, но когато приготвяте кебапът в плик за печене запазвате фурната и съдовете чисти. Класически вкус, приготвен по нов начин.
Необходими продукти:
3 глави лук
1 чаена чаша червено вино
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена чаша олио
1/2 чаена лъжица чубрица
плик за печене
Начин на приготвяне:
Изберете шарено, не сухо свинско месо. Нарежете го на едри парчета, осолете го. В тиган сгорещете олиото, добавете свинското месо и запържете за около 5 минути. Добавете червения пипер и чубрицата и разбъркайте.
Загрейте фурната на 180 градуса. Почистете и нарежете лука на колелца. В плика за печене изсипете свинското месо, добавете лука и виното. Затворете плика и направете 2-3 дупки в него с помощта на нож. Печете за около 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Източник: supichka.com