Великденско агнешко с картофи и моркови


Великденско агнешко с картофи и моркови
Снимка: supichka.com

Агнешкото е задължително за менюто на Великден. Заменяме обаче лапада - стандартната за българската кухня компания на това месо, с картофи и моркови, заменяме и джоджена с розмарин и получаваме много вкусен нов вариант за приготвяне на агнешко.

Необходими продукти:

1 кг агнешко

1 кг картофи

500 грама моркови

1 глава чесън

1/2 чаена лъжица черен пипер

1 чаена лъжица розмарин

1/2 чаена чаша бяло вино

1/2 чаена чаша олио

Начин на приготвяне:

Може да ползвате както агнешка плешка - задна или предна, така и всякакво друго агнешко месо. Измивате добре месото, след което го намазвате добре със сол, олио 1/2 от розмарина.

Измивате и обелвате картофите и ги нарязвате на едри парчета. Почиствате морковите и също ги нарязвате на едри парчета, а ако са дребни ги оставяте цели. Обелвате е скилидките чесън. В тава слагате хартия за печете, изсипвате подготвените картофи, моркови и чесън и ги посолявате добре, добавяте олиото и ½ от розмарина. Разбърквате добре с ръце и слагате овкусеното агнешко месо. Изсипвате бялото вино и около 1/2 чаена чаша вода.

Покривате тавата добре с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 150 минути. Намалявате фурната на 170 градуса и махате алуминиевото фолио. Печете агнешкото за още около 20-30 минути, за да придобие апетитен златист цвят.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама