По традиция на 6 май, Гергьовден, на празничната трапеза трябва да присъства агнешко месо. Днес ще ви покажем една вкусна рецепта, с която да зарадвате близките си.
Необходими продукти:
1.5 кг агнешко месо
1 връзка прясна мащерка
1 връзка пресен джоджен
1 връзка прясна мента
1ч.л. едро смлян червен пипер
1 ч.л. гарам масала
½ ч.л. куркума
½ ч..л джинджифил
1/2 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. сол
50 мл зехтин
100 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Подредете клончетата мащерка на дъното на дълбок, огнеупорен съд. Отгоре, наредете ментата и джоджена.
В отделна купа сложете месото, нарязано на парчета, или цялото парче и го поръсете със сухите подправки, зехтина и виното. Объркайте добре и оставете да престой в марината около 20-30 минути.
След това наредете парчетата месо в съда, върху зелените подправки.
Затворете с капак или завийте с фолио. Печете на 200 градуса Целзий, около 3 часа, без да отваряте или развивате съда.
Източник: sundaybakeclub.com