Веган торта с авокадо


Веган торта с авокадо
Снимка: vkusnoteka

Тази торта не съдържа никакво масло, яйца, брашно и захар. Само полезни и вкусни съставки. Поради свежестта на плодовете е добре да се консумира максимум в два дни. Съхранявайте в хладилник. Подходяща е за хора, спазващи режим или спортуващи.

Необходими продукти:

за основата:

100 гр сурови бадеми

100 гр бразилски орех

3 с.л. кокосови стърготини

150 гр черни, големи стафиди

1 с.л. кленов сироп

за крема:

1 голямо добре узряло авокадо

1 банан

2 ягоди

3 с.л. кленов сироп

ванилена есенция

за декориране:

кокосови стърготини за поръсване

ягоди за декорация

Начин на приготвяне:

Накиснете бадемите и бразилския орех за няколко часа. Отцедете ги и ги смелете в блендер, заедно със стафидите и кокосовите стърготини. Добавете и лъжица кленов сироп.

Разпределете сместа на дъното на форма за торта. Стегнете в ринг.

Измийте блендера и сложете в него съставките за крема - авокадото, банана, ягодите и кленовия сироп, заедно с ванилията. Пасирайте до пухкавост. По желание можете да добавите и малко лимонов сок в крема.

Нанесете крема върху ядковата основа и загладете. Поръсете с кокосови стърготини. По желание декорирайте с ягоди.

Охладете за няколко часа и поднесете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама