Необходими продукти:
1 кг картофи
100 г масло
400 мл горещо прясно мляко
4 с.л. брашно
3 яйца
200 г натрошено краве сирене
100 г настърган кашкавал
Вижте още: Любимата закуска, с която ни будеха нашите баби
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги бланширайте във вряща вода за 5-10 минути. Когато изстинат, ги нарежете на кръгчета. Разтопете на водна баня 100 г масло и запържете в него брашното.
С непрекъснато бъркане добавете и млякото. Бъркайте до получаването на гладък сос. След като поизстине, прибавете предварително разбитите яйца.
Намажете дъното на тавичка за печене с малко масло и наредете половината от картофите, добавете натрошеното сирене, отгоре наредете останалата половина от картофите. Залейте със соса, поръсете с кашкавала и печете в предварително загрята на 180°C фурна за около 20 минути.