Гювече с пресни картофи


Гювече с пресни картофи

Изключително ароматно, лесно и леко пролетно ястие.

Необходими продукти:

1 кг пресни картофи

черен пипер

сол

50 г масло

50 мл зехтин

300 мл заквасена сметана

150 г кашкавал

3 стръка пресен лук

1 скилидка чесън

връзка пресен копър

шепа листенца прясна мащерка

1 зеленчуков бульон

черен пипер

100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Измийте и нарежете картофите. Сложете ги в съда за печене. Поръсете ги с черен пипер и сол.

Стопете на котлона маслото и го смесете със зехтина. Полейте картофите и ги печете на 220 градуса около 30 минути, до омекване.

През това време сложете в купа заквасената сметана. Нарежете на ситно пресния лук, копъра и поръсете мащерката. Настържете кашкавала и стриите зеленчуковия бульон. Стиснете скилидката чесън и поръсете със смлян черен пипер. Разбъркайте всичко добре.

Намажете картофите със заливката. Разпределете я равномерно.

Намалете фурната на 200 градуса. Печете до златисто, след това поръсете с настърган кашкавал и печете още 5 минути.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама