Ако все още не сте опитвали червена леща, време е да го направите. Тя е още по-полезна от кафявата и освен това е белена, което значи, че не дразни стомаха.
Представяме ви една лесна рецепта за вкусна супа с червена леща.
Необходими продукти:
1,5 ч.ч. червена леща
1 глава лук
1 морков
2 с.л. зехтин
1,5 л вода
200 г домати на кубчета
1 с.л. куркума
½ ч.л. смлян черен пипер
щипка ситно нарязан магданоз
1 с.л. хималайска сол
Вижте още: Тайната за приготвяне на вкусна пилешка супа
Начин на приготвяне:
Хубаво изплакнете лещата и отцедете.
В тенджера загрейте мазнината и сложете ситно нарязания лук и моркова. Задушете ги, докато омекнат.
След това изсипете водата и подправките. След още 10 минути прибавете доматите и оставете съставките да заврат.
След това добавете лещата и оставете да ври на среден огън в продължение на 15, максимум 20 минути. Проверявайте дали не се е сготвила по-рано и внимавайте да не се разкашка.
Поръсете вкусната леща със ситно нарязан магданоз по желание.