Чушките бюрек са бързо, лесно и вкусно ястие, особено за по-топлите месеци, които вече се задават на хоризонта. Днес ви споделяме традиционна рецепта, която ще ви върне в детството и спомените за манджите на баба!
Вижте още: 5 брилянтни приложения на яйчените черупки в градината
Необходими продукти:
8-10 печени и обелени чушки
4 яйца
300 гр сирене
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
брашно за овалване
малка бучка масло
олио
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и намачканите скилидки чесън. Магданозът измиваме, нарязваме на ситно и слагаме към сместа. Маслото разтапяме и добавяме към останалите продукти. Всичко това разбъркваме много старателно, докато се получи гъста каша.
Можете да напълните чушките по два начина. Първият вариант е с лъжица, а вторият е да срежете чушката по средата, да сложите една лъжица от плънката и да завиете.
Загряваме тиган с олио. Всяка чушка овалваме в брашно и изпържваме от двете страни до златисто.