Вкусно предложение за любителите на телешкото месо, което да комбинирате с картофена салата.
Необходими продукти 2 порции:
2 телешки стека
1/4 чаша смлени орехи
1/4 чаша галета
2 стръка розмарин
1 яйце
30 мл зехтин
2 с.л. масло
1 чаша бяло вино
1 ч.л. мед
за картофената салата:
300 г картофи
2 ч.л. сол
щипка куркума
1/4 чаша майонеза
1 скилидка чесън
50 мл зехтин
1 ч.л. светъл оцет
черен пипер
2 стрък зелен лук
4-5 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода с щипка куркума.
Смелете орехите в блендер заедно с розмарина. Добавете галетата. В купа разбийте яйцето. Овкусете стековете със сол и пипер, потапяйте ги в яйцето, а след това – в ореховата смес. Изпържете ги в загретия зехтин. Извадете ги от тигана, запържете останалите орехи в маслото. Налейте виното, овкусете соса със сол и малко мед.
За салатата: разбийте майонезата с чесъна, зехтина, оцета, черния пипер. Добавете нарязаните лук и магданоз, както и картофите.
Сервирайте стековете с ореховия сос и салатата.
Източник: vremezagotvene.bg