Телешко с орехова коричка


Телешко с орехова коричка

Вкусно предложение за любителите на телешкото месо, което да комбинирате с картофена салата.

Необходими продукти 2 порции:

2 телешки стека

1/4 чаша смлени орехи

1/4 чаша галета

2 стръка розмарин

1 яйце

30 мл зехтин

2 с.л. масло

1 чаша бяло вино

1 ч.л. мед

за картофената салата:

300 г картофи

2 ч.л. сол

щипка куркума

1/4 чаша майонеза

1 скилидка чесън

50 мл зехтин

1 ч.л. светъл оцет

черен пипер

2 стрък зелен лук

4-5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода с щипка куркума.

Смелете орехите в блендер заедно с розмарина. Добавете галетата. В купа разбийте яйцето. Овкусете стековете със сол и пипер, потапяйте ги в яйцето, а след това – в ореховата смес. Изпържете ги в загретия зехтин. Извадете ги от тигана, запържете останалите орехи в маслото. Налейте виното, овкусете соса със сол и малко мед.

За салатата: разбийте майонезата с чесъна, зехтина, оцета, черния пипер. Добавете нарязаните лук и магданоз, както и картофите.

Сервирайте стековете с ореховия сос и салатата.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама