Телешки рулца със соев сос


Телешки рулца със соев сос

Рецептата може да се приготви както с крехко телешко месо, така и със свинско. Може да поднесете рулцата, като топло предястие или заедно с някаква свежа гарнитура - като обяд или вечеря.

Необходими продукти за 4 порции:

около 400-500 гр крехко телешко месо (например крехко филе)

около 100-150 гр прошуто (или бекон), нарязано на много тънки слайсове

около 100-150 гр моцарела, нарязана на резенчета

20 гр масло

3 с.л. зехтин за готвене (или олио)

2 големи моркова

2 скилидки чесън

3 с.л. естествено приготвен соев сос

50 мл червено вино

черен пипер и сол на вкус

1 с.л. каперси

40 гр хлебни трохи

няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Телешкото месо трябва да е крeхко и без ципи, жили или кости. Нарежете го на много тънки резени (може да помолите да направят това за вас още в месарницата) или ако са по-дебели сложете върху резена парче найлоново фолио и използвайте чук за месо за да постигнете дебелина 3-4 мм.

Почистете и измийте морковите. Единия, нарежете на тънки жулиени (пръчици), а другия на кубчета.

Върху всеки резен месо, сложете тънък резен прошуто (или бекон), върху него, резен моцарела, а върху моцарелата 3-4 морковени жулиени.

Поръсете с малко черен пипер и завийте на стегнато рулце, което прикрепете с клечка за зъби. Рулцето изглежда ето така:

 

Когато подготвите всички рулца по описания начин, загрейте в дълбок тиган маслото и зехтина. Сложете в тигана рулцата и ги запържете до златисто кафяво, за около 5 минути.

Прибавете в тигана двете обелени и смачкани с плоската част на ножа, скилидки чесън.

Прибавете соевия сос, а след него и виното. Дръжте на котлона докато течността в тигана се редуцира наполовина.

Извадете чесъна от тигана, после прибавете моркова, нарязан на кубчета и разбъркайте.

Подправете със сол и черен пипер на вкус, но внимавайте със солта, защото соевия сос е солен.

След като морковите леко поомекнат, но все още са хрупкави, а ястието е останало почти само на мазнина, прибавете каперсите и хлебните трохи и разбъркайте. Оставете на котлона още минута-две и оттеглете от огъня.

Поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.

Сервирайте веднага.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама