Приготвя се много лесно, а става толкова вкусна.
Необходими продукти:
200 г брашно от спелта
50 г пшенично брашно
200 мл вода
5 г суха мая
щипка сол
2 с.л. зехтин
няколко чери доматчета
1 чаша натурален доматен сос
50 г рукола
100 г гъби
моцарела
Начин на приготвяне:
Добавете водата към сухата мая + чаена лъжичка брашно. Разбъркайте добре, оставете за около 10 минути. В отделна купа смесете брашно и щипка сол. Когато маята се издигне, добавете я в брашното. Добавете зехтина и разбъркайте всичко, докато тестото стане гладко и еластично. Оставете за около 1 час.
Размесете тестото и го разделете на 2 части, разточете добре.
Покрийте тава с хартия за печене. Намажете пиците с доматен сос, поръсете с моцарела, чери домати и гъбки.
Поставете пицата в предварително загрята фурна и я печете за около 15 минути. Завършете с рукола