Необходими продукти:
1 кг кайма
2 глави кромид лук
5 средно големи патладжана
черен пипер
сол - на вкус
6 домата
5 червени чушки
магданоз
зехтин
200 г кашкавал
Вижте още: Тайната подправка на перфектните гъби в масло
Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се режат на колелца (патладжаните по дължина). В зехтин задушете лука, прибавете и каймата заедно със сол и черен пипер.
В намазнена тава започнете да редите патладжани, отгоре кайма, отгоре кръгчета домати и чушки, поръсете с малко олио и подправки. Редете така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре завършете с патладжани. Поръсете ястието обилно с магданоз и сложете да се изпече в умерена фурна.
Веднага след като извадите мусаката от печката, поръсете с малко рендосан кашкавал и върнете за 5 минути да хване златист загар.