Днес ви представяме кето вариант на едно от любимите български ястия - мусаката.
Необходими продукти:
4 тиквички
1 ч.л. сол
Вижте още: Кето пиле със сметана и къри
За месната плънката:
2 с.л. краве масло
1 връзка пресен лук
500 г кайма смес
1 консерва домати на кубчета (без захар)
сол и черен пипер на вкус
200 г настърган пермезан
Вижте още: Съблазнително кето брауни
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на кубчета и подсолете обилно, за да може да излезе излишната вода от тях. След 15 минути ги изплакнете обилно с вода.
Загрейте в тиган маслото и запържете в него нарязан на ситно пресния лук. След това прибавете към него и каймата, с черен пипер и сол. Когато каймата се запържи добре, прибавете към нея тиквичките и ги поставете в предварително загрята на 180 гр. фурна. След 15 мин. минути, сложете и пасирани доматите от консервата. Разбъркайте добре и оставете да се пече във фурната още 10 мин. Малко преди да извадите муската от печката, я поръсете обилно с пермезан и я оставете да се пече още 1 минута.