В сезона на киселото зеле сме. То ще присъства на всяка трапеза, а зелевият сок е любимо питие, което има и много ползи за здравето.
Ако искате да си похапвате вкусно и хрупкаво зеле за празниците, то именно сега е времето да се заемете със зимнината.
За да се получи супер вкусно и хрупкаво, първо трябва да изберете правилните зелки.
Важно е листата на зеленчука да са добре свити. Ако има някакви наранявания по тях, то по-добре не ги избирайте.
Друг начин, по който може да разберете състоянието на зелето е кочанът.
Ако той е сух и прояден, това значи, че зелето е развалено отвътре.
В случай, че желаете да оцветите зелевия сок, поставете няколко червени зелки в бидона.
Както споменахме, зелевият сок е полезен, но не прекалявайте с него, защото съдържа доста сол.
За да се запази киселото зеле за по-дълго време, в бидона се поставят няколко кочана хрян.