Спирали със сладко


Спирали със сладко

Тези бисквитки са интересни на вид. Също и вкусни, но... на следващия ден, т.е. трябва да престоят 24 часа преди консумация, тъй като вкусът им се променя. Не са от много масления тип и според мен са чудесни като придружител на утринното или пък следобедно кафе.

Необходими продукти:

300 гр брашно

100 гр захар

80 гр смлени бадеми

80 гр масло

1 яйце

2 с.л. студена вода

една щипка сол

около 80 гр конфитюр от червени плодове (например вишни, малини)

Начин на приготвяне:

Смесете в купа брашното, солта, захарта и смлените бадеми. Прибавете размекнатото на стайна температура масло и претривайте сместа през пръсти, докато стане на маслени трохи.

В купичка смесете яйцето и 2 с.л. студена вода. Разбийте сместа с вилица, докато се смесят.

Прибавете яйчната смес към брашняната и разбъркайте, докато яйцето се поеме и се образува хомогенна паста (тесто), ако трябва помогнете си с ръце.

Разточете го върху леко набрашнена повърхност във форма на правоъгълник около 25х35 см. Намажете тестото със сладко. Навийте го откъм по-късата страна на стегнато руло. Опаковайте рулото във фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилника за 30-тина минути.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Извадете рулото от хладилника, махнете фолиото и го нарежете на резени (спирали) с дебелина около 7-8 мм., които наредете на разстояние едно от друго върху покритата с хартия за печене тава от фурната.

Печете бисквитите 12-15 минути или докато краищата им порозовеят.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама