Солен кекс с овесени ядки и маслини


Солен кекс с овесени ядки и маслини

Когато кажем кекс, първата асоциация е десерт. Но всъщност соленият кекс е не по-малко вкусен. И не само вкусен, той е много практичен, защото е лесен за приготвяне, като цяло се приготвя с подръчни материали, а може да се хапва както за закуска, така и за обяд или вечеря.

Необходими продукти:

2 чаени чаши брашно - 1 чаена чаша бяло, 1 чаена чаша пълнозърнесто

1/2 чаена чаша овесени ядки

5 броя яйца 

2/3 чаена чаша олио

2 чаени лъжици бакпулвер

1/2 чаена лъжица сол

10 броя маслини

10 броя

1 чаена чаша кисело мляко

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за солен кекс с овесени ядки и маслини е разбиването на течните съставки. Добре е всички съставки да са на стайна температура. Разбивате яйцата с олиото, добавяте киселото мляко и солта.

Пресявате брашното заедно с бакпулвера. Добавяте брашното и овесените ядки към течната смес, като бъркате непрекъснато. Накрая добавяте нарязаните на ситно маслини и сушени домати.

Намазвате форма за кекс с олио и изсипвате сместа. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути, като пробвате дали соленият кекс с овесени ядки и маслини е изпечен, като го бученте с клечка за зъби, ако излезе суха, то кексът е изпечен.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама