Идеалното предястие. Идеалното мезе за чаша вино. Идеалното мезе и за водка. Изобщо соленият чийзкейк с пушена сьомга е идеалното допълнение на всяко меню. Лесен за приготвяне, впечатляващ и като вкус, и като визия!
Необходими продукти:
за блата:
100 грама солени бисквити
1/2 чаена лъжица босилек
60 грама краве масло
за крема:
500 грама крем сирене
100 грама пушена риба сьомга
1 пакетче (10 гр) желатин
1/2 връзка копър
2 супени лъжици кисело мляко
Начин на приготвяне:
За онова може да ползвате всякакви солени бисквити, дори и солети. Смилате ги, добавяте босилека, както и кравето масло. Получената смес разпределяте равномерно на дъното на форма с падащи стени, като притискате силно с ръце.
Разбърквате крема сиренето заедно с киселото мляко с помощта на миксер или тел за разбиване. Добавяте накъсаната на парченца риба, както и нарязания на ситно копър. Изсипвате пакетчето желатин в чаша с около 50 мл вода и след като набъбне го слагате в тенджерка с вода на водна баня на котлона. Изсипвате разтворения желатин към сместа и разбърквате много добре, за да може желатинът да се разпредели равномерно.
Изсипвате сместа върху блата с помощта на шпатула разпределяте равномерно. Прибирате соления чийзкейк в хладилник за минимум два часа, за да има време да стегне. Преди сервиране може да поръсите готовия солен чийзкейк с пушена сьомга с копър за украса.
Източник: supichka.com