Бананов чийзкейк с хрупкава основа от мюсли


Бананов чийзкейк с хрупкава основа от мюсли

Ето как да си приготвите един бананов чийзкейк без компромис с вкуса, но с 3 пъти по-малко от обичайните калории.

Необходими продукти:

За основата:

350 гр (1 пакет) мюсли 

15 сочни обезкостени фурми

2-3 с.л. тахан по избор (при нужда)

За крема:

400 гр извара

500 гр сирене рикота

2 банана

100 гр сушени смокини без добавена захар

1 пакетче (12,5 г) Стевия (или друг подсладител по желание)

30 гр желатин + 50 мл студена вода

Начин на приготвяне:

За основата: обезкостете фурмите и ги пасирайте, заедно с мюслито и тахана до пълно хомогенизиране.

Разпределете лепкавата смес за основата по дъното на разглабяща се форма за торта, като притискате плътно, за да се получи плътен борд.

За крема: накиснете желатина във водата и го разтопете на водна баня, според указанията на опаковката.

С помощта на кухненски робот, пасатор или чопър пасирайте до пълно хомогенизиране изварата, рикотата, бананите, сушените смокини, Стевията и разтопения желатин.

Изсипете крема върху основата и оставете чийзкейка да се охлажда във фризер или хладилник за няколко часа.

Освободете внимателно чийзкейка от формата и декорирайте по желание.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама