Ето как да си приготвите един бананов чийзкейк без компромис с вкуса, но с 3 пъти по-малко от обичайните калории.
Необходими продукти:
За основата:
350 гр (1 пакет) мюсли
15 сочни обезкостени фурми
2-3 с.л. тахан по избор (при нужда)
За крема:
400 гр извара
500 гр сирене рикота
2 банана
100 гр сушени смокини без добавена захар
1 пакетче (12,5 г) Стевия (или друг подсладител по желание)
30 гр желатин + 50 мл студена вода
Начин на приготвяне:
За основата: обезкостете фурмите и ги пасирайте, заедно с мюслито и тахана до пълно хомогенизиране.
Разпределете лепкавата смес за основата по дъното на разглабяща се форма за торта, като притискате плътно, за да се получи плътен борд.
За крема: накиснете желатина във водата и го разтопете на водна баня, според указанията на опаковката.
С помощта на кухненски робот, пасатор или чопър пасирайте до пълно хомогенизиране изварата, рикотата, бананите, сушените смокини, Стевията и разтопения желатин.
Изсипете крема върху основата и оставете чийзкейка да се охлажда във фризер или хладилник за няколко часа.
Освободете внимателно чийзкейка от формата и декорирайте по желание.
Източник: foodieboulevard.com