Вижте как да приготвите тази доста интересна и вкусна рецепта с пилешко месо и фъстъчено масло.
Необходими продукти:
3 средно големи пилешки гърди, нарязани на хапки
2 супени лъжици масло от авокадо или зехтин/кокосово масло
2 скилидки чесън, смлени
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 чаена лъжичка смлян джинджифил
1/2 чаена лъжичка смляна куркума
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 супена лъжица соев сос
2 супени лъжици сок от лайм
1 супена лъжица подсладител
1/2 чаша кокосово мляко от консерва
4 супени лъжици неподсладено фъстъчено масло
сол и черен пипер
Вижте още: Трябват ви само 3 съставки и ще премахнете цялата химия от пилето
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешките парчета със сол и черен пипер.
Загрейте маслото от авокадо (или избраното от вас) в голям тиган на средно висока температура и добавете парчетата пиле и лука. Сотирайте, докато пилето се задуши. Добавете смления чесън, подправките и сока от лайм. Гответе 1 минута.
Добавете фъстъченото масло, кокосовото мляко и подсладителя. Оставете да къкри на среден огън за 5 до 10 минути, докато сосът се сгъсти. Разбърквайте соса от време на време, за да предотвратите залепването на пилето. Ако сосът стане твърде гъст, добавете още кокосово мляко.
Може да сервирате с натрошени фъстъци или кориандър.