Когато нямаш време, хладилникът е празен, а ти се хапва вкусна топла манджичка, тогава отговорът е един – сирене по шопски.
Необходими продукти:
2 яйца
100 грама сирене
1 домат
1 чаена лъжица краве масло
1 люта чушка и червен
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за сирене по шопски е подготовката на продуктите. На дъното на малко гювече слагате маслото. Обелвате домата, нарязвате го на филийки и ги нареждате върху маслото. Върху доматите натрошавате сиренето, след което слагате капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. След като сложите гювечето във фурната, я включвате на 200 градуса и печете 20 минути.
След като минат 20-тина минути, вадите гювечето от фурната, махате капака и чуквате яйцата. Връщате гювечето отново във фурната и печете докато яйцата станат готови. Ако сте любители на лютото, заедно с яйцата добавете и една люта чушка.
Преди сервиране поръсвате сиренето по шопски с червен пипер.
Източник: supichka.com