Свинско със зеленчуци


Свинско със зеленчуци

Mесото и всички зеленчуци пускат своите аромати и се смесват в божествено вкусно блюдо. Ястието е изключително вкусно и семпло.

Необходими продукти:

1 кг свинска плешка или джолан

7-8 не много големи картофа

7-8 парчета белена тиква

2 моркова

2 глави лук

4-5 скилидки, небелен чесън

2 парчета целина

1 червена чушка

2 стръка пресен розмарин

сол и черен пипер

сух риган

зехтин

30 г масло

1 ч.ч. качествено червено вино

1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на няколко парчета и го поставете в тенджера под налягане. Поръсете го със сол и черен пипер и малко червен пипер, полейте със струя зехтин и налейте вода, колкото да го покрие. Варете го 45-50 минути до готовност.

Докато го чакате си подгответе зеленчуците, за да не губите излишно време.

Обелете картофите и им направете разрези като ветрило, без да ги прерязвате до дъно. Поставете ги в тавата с разрезите нагоре, разпределени безразборно. Почистете целината, морковите и чушката, нарежете ги на парчета и ги сложете в тавата. Нарежете парчетата тиква и го добавете. Лукът го обелете и разрежете на две половини. Скилидките чесън поставете небелени. Сложете два стръка розмарин. Поръсете всичко със сол, черен и червен пипер. Поръсете картофите с малко сух риган и сложете отгоре им по парченце масло.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Извадете месото и прехвърлете парчетата в тава за печене.

Полейте месото с червеното вино. За финал направете няколко кръга със струя зехтин и пъхнете във фурната. Печете около 45-60 минути, като от време на време внимателно обръщайте парчетата месо и картофите, за да се напояват и да не изсъхват, както и за да се изпекат равномерно.

Поднесете ястието топло, с чаша червено вино.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама