В сезона на малините ви представя една рецепта за сладки с тях.
Необходими продукти:
280 гр брашно
225 гр масло (на стайна температура)
110 гр захар
20 гр какао
1 яйце
1 пакетче ванилия
1 с.л. амарето
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
за крема:
250 гр маскарпоне
75 гр пудра захар
40 гр пресни малини (60 гр замразени)
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Сложете в купа мекото масло и захарта. Разбийте с миксер, докато се получи мек крем.
Прибавете яйцето, солта, ванилията и амаретото. Разбъркайте добре.
Пресейте бакпулвера, какаото и брашното в купа. Прибавете ги постепенно към сместа.
Пуснете фурната да се загрява на 180ºС. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.
Оформете с ръце малки топчета от тестото с размер малко по-големи от лешник. Сложете топчетата върху тавата, като оставяте разстояние между тях, за да не се залепят едно за друго по време на печене.
Преди да пъхнете във фурната, притиснете съвсем леко с пръст всяко топче. Пекат се 8-9 минути.
След като извадите тавата, изчакайте няколко минути преди да преместите сладките в чиния. (Много са крехки и се чупят лесно.)
За приготвянето на крема сложете в купа маскарпонето, пудрата захар и ванилията. Разбийте с миксер на крем.
По време на размразяването, малините са пуснали сок. Прибавете малините към крема без сока и разбийте. (В противен случай кремът ще се получи прекалено течен.)
Вземете една сладка и сложете върху нея около ½ ч.л. от малиновия крем. Залепете отгоре и още една сладка. Повторете с всички сладки.
Източник: harryandlexy.com