В сезона на киселото зеле ви предлагаме една вкусна безмесна чорба.
Необходими продукти:
1/2 кг кисело зеле
200 гр праз лук (2-3 стръка)
40 гр ориз (2 с.л.)
20 гр брашно (2 с.л.)
люти чушки
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зелето и празът се нарязват на ситно и се варят заедно до омекване в 10 чаени чаши зелев сок. Прибавя се оризът и се вари 10-15 минути. През това време брашното се задушава в мазнината, оцветява се с червения пипер и се прибавя в чорбата. Чорбата се оставя да ври още 5-6 минути. Посъсва се с черен пипер и се поднася. По желание към нея могат да се прибавят люти чушки.